Klankhealing

Wat is een Klankhealing Concert?

Een Klankhealing concert kan je vertalen als een reis op de golven
van frequenties en resonanties naar in de klank van de stilte.
Een uitnodiging voor een innerlijke reis.

Het vindt zijn oorsprong in een aantal tradities van oude culturen.
De kennis van klanken, ritmes en rituele gezangen was een essentieel bestanddeel van (healing) rituelen en ceremonies van o.a. de Aboriginals, Sjamanen en Tibetanen.
De kracht en de helende kwaliteiten van de klanken worden de laatste jaren weer meer (h)erkend en ook toegankelijker.
Tijdens een Klankhealing Concert begeven wij tussen de deelnemers 
en bespelen hierbij diverse inheemse instrumenten uit verschillende delen van de wereld. Deze instrumenten nodigen je uit om met je totale wezen te luisteren en te voelen.
Wij gebruiken o.a. de didgeridoo’s uit Australie, sjamanentrommels, klankschalen uit Tibet, Chinese gong, Halo, water-phone uit Hawai, rainsticks, ratels en diverse andere instrumenten. Ieder instrument heeft zijn eigen specifieke resonantie en werking. Boventonen en stemvibraties worden ook geïntegreerd in de oceaan van geluidsgolven.

Klank als helende kracht

De klanken en trillingen brengen ontspanning en verzachting voor lichaam, geest en ziel. De klank heeft een directe toegang tot de ziel.
Daar vind hij een onmiddellijke weerklank omdat ieder mens klank heeft in zichzelf.

Een Klankhealing concert onderga je meestal comfortabel liggend op een matrasje met een dekentje over je heen of in een slaapzak.
Na een korte introductie wordt je uitgenodigd om je aandacht naar binnen te keren. Langzaam zal de ruimte zich vullen met de klanken en kan je ervaren hoe de frequenties (resonanties) jou ont-moeten en gaan mee resoneren met jouw unieke natuurlijke trilling.
Er wordt een energieveld opgebouwd, van intentie en frequenties met helende klanken. Waarbij begrippen als tijd en plaats worden weggevaagd. Het energieveld dat ontstaat brengt je in de gelegenheid om (weer) in harmonie met jezelf en je omgeving te zijn of te komen. Het kan ook de balans en harmonie in jezelf versterken.
Een ieder kan eruit halen wat op dat moment van belang is, datgene wat met hem of haar meeresoneert. Tevens is het mogelijk dat het zelf genezend vermogen worden geactiveerd, waardoor heling kan ontstaan. Waarbij wij het onderscheid willen aangeven tussen “helen” en “genezen”. “Helen” is eenvoudig gezegd, met je situatie leren omgaan en weer in harmonie komen met jezelf en je omgeving.
“Genezen” wil zeggen dat je van een aandoening wordt afgeholpen.

Als geheel is het concert een zuiver intuitief klankgebeuren dat is afgestemd op de aanwezige deelnemers en de omgeving en speelt zich volledig af in het NU. Daardoor is ieder concert weer anders, verrassend en uniek. Maak je eigen unieke klankenreis en ervaar de ruimte en stilte in jezelf, open en verwarm je hart.
Je bent van harte welkom in dit “veld van gelegenheid”.
 
Na het concert is er gelegenheid om eventueel iets te vragen, te delen of in de stilte te blijven.

Scroll naar boven